weekje hier
26 Januari 2007 | Thailand, Bangkok
Hallo allemaal,
Wat heerlijk om jullie berichten te lezen. Dat het ondertussen ook een lulbox/chatbox is geworden vind ik helemaal niet erg.
Ik heb trouwens in het vliegtuig 2 afleveringen gezien van ANTM en een overzicht van de laatste 5 seizoenen. Ik weet dus alleen wie de laatste 3 zijn. Ik moest gelijk aan jou denken Jes, ik mis ons maandagavondje wel hoor. Ik hoor wel wie er gewonnen heeft!Heerlijke reality bitch tv!
Lieve Petra, alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik zit nu in een super guesthouse. Het heet bamboo guesthouse,67 Th Samsen soi 1)
(lamphu Rd).
Hier ben ik vanmorgen aangekomen. Op advies van een Thaise vrouw en de heilige reisbijbel. Het ligt iets verder van Koh San Rd, aan de rivier. Vlak bij een park. Het guesthouse is rustig en gaat op slot na 9 uur. Het is 160 baht per nacht. het is een schone kamer met ventilator, koude douche en toilet apart.
( 4, 00 euro...waar praten we over?)
Ik blijf voorlopig wel hier. Ik wil graag naar Chiang Mai gaan, maar alle treinen zijn vol omdat er een bloemenfestival is.
Lieve Jantiene, faxen heeft geen zin, want volgens mij hebben die guesthouses er geen. Maar bedankt voor je mailtje!
Afgelopen dagen weinig gedaan. Ik heb een paar tempels bezocht. ( geluks boedha, gouden boedha en een waarvan ik de naam niet meer weet), gewandeld, geslapen.
En eergister ben ik in een club geweest. Backpacker Felix ontmoet en met hem op stap geweest. Stond ik in mijn korte broek en slippers in een discotheek. Ha, ha het was erg leuk en vroeg...dus gister heb ik ook weinig gedaan. ( kleine kater van chang bier)
Toen sliep ik weer in een ander guesthouse voor 200 baht. Maar dat was ongezellig en luidruchtig.
Gister ook een Thaise vrouw ontmoet. Chris. Haar zus gaat binnenkort naar Amsterdam om in een ziekenhuis te werken. Ik moet haar bellen want ze wil me voorstellen aan haar moeder en zus. Dan kan ik wat vertellen over Holland.
Eindelijk een echte Thaise ontmoet!
Nu ik ook een niet al te dure, relaxete guesthouse heb kan ik ook wat meer doen.
Ik wil naar het Grand Palace en naar het nationaal museum, maar het is er nog niet van gekomen.
Mijn plastic bestek en butt plug ( sorry bad-, ha, ha) hebben het gelukkig overleefd!!!
Bizar dat het nu in Nederland sneeuwt en vriest. Hier is het 28 graden en ik heb geen idee wat de temp gaat worden.
Bangkok is een vieze drukke stad. Maar ik kijk mijn ogen uit. Dat heb ik de afgelopen dagen gedaan. Een beetje gelopen en om me heen gekeken. Alles is nieuw en anders. Proberen de weg te vinden. En er zijn zoveel backpackers hier op Koh San Rd. Allemaal verschillende nationaliteiten. Heel bijzonder.
Nu ik hier een mooi park ontdekt heb weet ik dat er dus ook rustige plekjes zijn. Je moet ze alleen even vinden!
Op straat eten lukt ook al. Vandaag gebakken noedels met ei gegeten voor 50 cent. Heerlijk!
Ben blij te horen dat het feestje leuk is geweest Anousch. En ook om te horen dat Keano al weer beter eet. Hou me op de hoogte van alles!!!
Vooral doorgaan lieve familie en vrienden want deze mailtjes en mijn boekje houden mij op de been! Het maakt mij niet uit waar het over gaat!! Ik mis jullie wel hoor.
Mam, ik ga kijken of ik een internetcafe met een webcam kan vinden dan spreken we op een tijdstip af. En ik bel je snel weer want ik vond het ook fijn om jouw stem te horen. Dan lijkt het niet zo ver weg!!!
Lieve Natas, heel veel plezier in Brazilie. Geniet ervan en relaxxxxxxxxx!
Ik spreek jullie snel. Dikke kus en knuffel
(lamphu Rd).
( 4, 00 euro...waar praten we over?)
Eindelijk een echte Thaise ontmoet!
Lieve Natas, heel veel plezier in Brazilie. Geniet ervan en relaxxxxxxxxx!
Ik spreek jullie snel. Dikke kus en knuffel
26 Januari 2007 - 08:48
Lot:
Hey Kirsten!
Wat leuk dat je al wat mensen hebt ontmoet!En een backpacker...was het een mooie?Mijn idee bij packpackers is altijd dat het hele mooie en interessante mensen zijn(geen idee waarom k dat denk)Gaan jullie nog een stuk samen reizen of niet?
Wat leuk ook dat je een "local" ontmoet hebt...heeft ze je al wat Thaise woordjes geleerd?
Bangkok is inderdaad een vieze stinkstad maar er is wel een hoop te zien...alhoewel ik Chang mai toch echt veel leuker vond.Heb je in je guesthouse wel een douche of moet je bakjes water scheppen?Je hebt koud water he...dat is wel vervelend.
Kirs veel veel plezier de komende tijd...en fijn dat je ons zo regelmatig op de hoogte houdt!
liefs Lot -
26 Januari 2007 - 15:33
Anous:
Joehoe!
Zeker een en al gezelligheid bij jou & hier op de site. Maar ik had ook niet anders verwacht ;)tot zover. Okey, een beetje de backpacker uithangen, indrukken opdoen & lekker eten dus. Dat doe je goed. We hebben gisteren `afscheid` genomen (Seaf, Lid & JeZusje) van Tas & Menno die voor een maandje richting Brazilie zijn. Was gezellig en zo gezellig dat we even MOESTEN gaan dansen en dat ze zich eindstand verslapen hebben ... ;(. Mijn vader stond om 0430 voor de deur om ze naar Schiphol te brengen en zag in een flits (na het aanbellen) Menno op blote voeten met koffers over straat rennen. AFIJN! Ze hebben het gehaald :). Zo zie je maar dat je ook in Nederland op blote voeten kan pierewaaien. Nu hoorde ik nog wat leuks: Charlotte a.k.a Charlotte a.k.a JeNichtje gaat mee naar Shakira! WHOEHA .. I never really knew that she could dance like this ..Leuk. Verders heb ik het ERUG druk met verhuizing , werk & vloeren uitzoeken. De weken vliegen voorbij. Tot horens!
Liefs, Nous -
26 Januari 2007 - 15:34
Anous:
Ik zal voortaan wat spaties in mijn verhaal vewerken ... -
26 Januari 2007 - 17:22
Eline:
Hai lieverd!!
Backpacker Felix....?
Daar willen wij wel meer over weten... toch meiden???
Je bent al een week weg trouwens, en nu al zoveel indrukken opgedaan en mensen ontmoet. Kan je geen viedeo-dagboek maken en elke week een filmpje sturen ter entertainment van ons koukleumerige achterblijvers..? ;-)
Hele dikke kus en GENIET!!!
Ciao, Eline -
26 Januari 2007 - 17:23
Eline:
viedeo...ja dat gaat lekker.... ;-) -
26 Januari 2007 - 19:38
Jantiene:
Joepie! Weer een leuk berichtje van jou! Vanzelfsprekend denken wij (nou ja, ik) dat backpacker Felix lekker is, behoorlijk blond, stoere look en sterk...hahaha, mijn fantasie slaat op hol!
Rich en ik kijken elke week naar 'Wie is de Mol' en dat speelt zich af in Thailand. Dus we zien Bangkok, Ayutthaya en Chiang Mai elke week. En bij elk mooi plaatje dat we zien vragen we ons af of jij het ook hebt gezien of nog gaat zien...
Zo reis ik in ieder geval een heel klein beetje mee.
Groetjes aan Felix :-)
xxx -
26 Januari 2007 - 21:00
Betty En Willem:
Ha meis,
Fijn dat je het naar je zin hebt en dat je al leuke mensen hebt ontmoet. Het eten moet ook wel lekker zijn als ik jouw berichten zo lees. Volgens mij lijkt het Thaise eten een beetje op het Indische eten of niet ? (Charlotte wist het niet!!) Met zulke lage prijzen kan je je bij wijze van spreken volproppen met allerlei heerlijke gerechten.
Afgelopen woensdag ben ik met Willem naar Rotterdam geweest. 's Ochtends hebben we een tentoonstelling van Henry Moore bezocht en rond 4 uur zijn we naar de film gegaan. We hadden van Robeco-bank een uitnodiging gekregen om van het internationale filmfestival van Rotterdam een filmdag in de Rotterdamse schouwburg bij te wonen. Uit 4 buitenlandse films konden we kiezen. Onze eerste keus was een Italiaanse film maar die bleek jammer genoeg al volgeboekt te zijn. Niet getreurd, we hebben toen maar voor een Ierse film gekozen,"The Magdalene Sisters". De film werd door Rene Mioch, die van de t.v., ingeleid.
Het was een zeer aangrijpende film. We hebben achteraf er geen spijt van dat we voor deze film hebben gekozen. Het beschreef de wantoestanden in een nonnenklooster waar jonge meisjes en vrouwen tegen hun zin onbetaald slavenarbeid in een wasserij moesten verrichten rond 1960. Die vrouwen zaten daar omdat ze ooit geflirt hadden, ongehuwd moeder waren of verkracht waren en werden als hoeren gezien en zo ook beschouwd. Ze werden geslagen en enorm vernederd. De laatste "nonnenwasserij" is pas in 1996 in Ierland gesloten. Kan je nagaan, hoe kort geleden nog. Nu niet bepaald een film om vrolijk van te worden.
Enfin we hebben daarna lekker bij de Argentijn gegeten. Ik ga eindigen want Willem wil op de p.c. Nu meis, heel veel plezier en kijk goed uit. Dikke knuffels van ons. -
26 Januari 2007 - 23:11
Mama:
dag lieverd,papa vraagt zich af of je 35 uur moet reizen om naar een disco te gaan hij wil cultuur!!!ha ha.Ik ben blij te lezen dat je je vermaakt en zoveel indrukken op doet, vermoeiend op een goede manier.Ik hoop wel dat je ondanks alle indrukken ook geniet van dit bijzondere land.
Ben net zo als Eline nieuwsgierig naar backpacker Felix waar komt hij vandaan?
Zijn je boeken al uit en heb je je rugzak al wat lichter kunnen maken?Je zei dat je al wat spullen heb weggedaan die waren te zwaar.Hoop dat je de vitamine pillen er maar in laat ook al weegt het potje 2 kilo!!!!
Dag lieverd dikke kus van papa en mama
27 Januari 2007 - 05:37
Patrick Notopawiro:
he kirsten!waar zit je nu want ik zit ook weer,ja weer!!!!!in bang bangkok op kho san, misschien kunnen we een keer afspreken,want ik heb al een hoop gezien en gedaan{want ik zit er overigens alweer 2 maanden}hahahahahah.Dus laat me weten.you rock girl!!! PAT -
27 Januari 2007 - 15:34
Guilan:
Hoi kirsten ik zal je erg gaan missen in die 8maanden.door die storm kan het gefaarlijk worden.Ik hoop je gouw weer tezien de groeten van Guilan Anja Steef Binq en Lev doej!!!!!!!!!!!!!!! -
27 Januari 2007 - 17:01
Guilan:
28 Januari 2007 - 00:59
Tas Live In RIO:
lieve schat....ben blij dat je het goed hebt....ik ook (30 graden, waar praten we over), ik maak te veel dingen mee en ik ben hier pas 1 dag, hahahaha. ik denk aan je, kus uit rio lieverd.... -
28 Januari 2007 - 01:02
Aan Mamma Radelaar:
Lieve mamma radelaar en jones....hartelijk dank voor het klaarleggen van het boek ( de weduwenaar), ben zo vrij geweest om het op mijn keukentafel te laten liggen....ik had haast. Maar goed. Alsnog bedankt voor de moeite! -
28 Januari 2007 - 09:52
Tibaut:
Hey Nichie..., Leuk om weer een avontuurlijk berichtje van je te lezen. Mag aannemen dat Chris een echte Chris is(hahah). Bizarre stad he, Bangkok. Nog in Pat Pong geweest? Nou meid,lots of fun en drink maar lekker veel! Groeten aan Felix en "Chris".
Dikke kus van Loïs.(en Peet)
Mzl,
Tib -
14 Februari 2007 - 08:14
Tjidako N Loraine:
He he alles goed daarzo??
het weer is echt zwaar kut hiero!!....nah nix te vertellen!!...kusjes