naar de zon
02 Juli 2007 | Australië, Brisbane
hallo lieve allemaal,
Het duurde even maar daar ben ik weer!
Ik zit nu in Brisbane. Vandaag schijnt de zon, het is hier al een stuk warmer dan in Sydney. Er is nog nooit zo veel regen gevallen in NSW in 40 jaar en dat maak ik nu mee!
Wat heb ik allemaal meegemaakt sinds een maand???
In Sydney ben ik op stap geweest, ik ben een heel weekend naar een jazzfestival geweest, ik heb de Dalai Lama gezien en horen spreken( ik heb daarvoor 1,5 in de regen gestaan maar het was zeker de moeite waard), ik heb 3 dagen bij een oudere dame gewerkt voor wat extra cash. Ik heb wat huishoudelijke klusjes voor haar gedaan. Ik ben naar musea geweest.
Ik heb heeeel veeeel gewandeld.
Sydney is echt een wereldstad. Er is zoveel te zien en te doen.
Maar het werd steeds kouder in Sydney en het werd tijd om wat meer te zien dus ben ik op 18 juni met de bus naar Bellingen vertrokken. Ik had een busticket gekocht waarmee ik twee keer onderweg kon stoppen. Met als enige voorwaarde dat ik binnen 14 dagen in Brisbane moest zijn.
Ik had nog nooit van Bellingen gehoord, maar op aanraden van anderen ben ik daarheen gegaan.
Het was zeker de moeite waard! Het is een alternatief dorp aan de rand van World Heritage listed Dorrigo National Park en aan de rand van een rivier.
Midden in de natuur. Echt heel erg relaxed nadat ik een maand in een drukke wereldstad heb gezeten.
Na een paar dagen ben ik naar Byron Bay gegaan. Dat is echt een commerciele, overschatte kut stad. Ik vond er niets aan en je werd voor een slaapplaats nog eens afgezet ook. Voor een dorm met 16!!! anderen zonder lakens en een douche ergens buiten vroegen ze gewoon $25 voor!
De volgende dag ben ik naar Lennox Head gegaan. Dat zit ongeveer 15 km van BB af. Dat was echt fantastisch!
Allereerst een stuk rustiger dan BB. Geen barretjes, clubs of dronken backbackers maar rust, natuur en een indrukwekkende oceaan. Ik heb daar surfers gezien, het leek wel een tijdschrift. De golven waren daar hoog!!!
Daar surfen alleen de echte pro's.
Ik ben daar op een wildlifetour gegaan want ik moest natuurlijk wel een kangeroo en een koala in het wild gezien hebben. Het hostel bestond uit centerparkshuisjes. Er zaten geen sloten op de deuren. Ze werken daar op basis van vertrouwen!
Elke avond om 20.30 zaten we met z'n allen met onze dekbedden een videofilm te kijken in de huiskamer.
Daar kon je lekker op je gemakje koken en binnen zitten zonder 100 anderen en zonder een vieze keuken. Ik had mijn privacy erg gemist.
Ik had daar graag nog wat langer willen blijven.
Ik heb heel veel regen gezien in de afgelopen weken dus ik hoopte dat het weer wat beter was in Brisbane.
En ja, de zon schijnt eindelijk weer!
Vanaf hier weet ik nog niet wat ik ga doen. Dat Nederlandse meisje die ik uit Den Haag ken zit nu ook in Brisbane dus dat is wel gezellig.
Mijn i-pod is ook stuk! Ik heb mijn fototoestel ( nog) niet laten maken. Misschien koop ik wel een nieuwe in Singapore.
Ik heb het nog steeds naar mijn zin maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Azie een stuk interresanter vind. Australie is te westers en te duur. In Azie kon ik eten en drinken wat ik wilde en at ik met ontbijt, lunch en diner buiten de deur en hier moet ik op elke dollar letten en moet ik veel zelf koken.
Toch moet ik mezelf af en toe even knijpen om niet te vergeten dat ik aan de andere kant van de wereld zit.
Het land is echt groot. Ik heb nu maar een glimp van het land kunnen zien.
Maar wel erg leuk om hier geweest te zijn!
Zo nu weten jullie weer waar ik uithang.
Ik had het gister al geschreven maar Remon, Tjidako en oom Albert:
Van harte gefeliciteerd!!!!!!!!
Als ik mijn volgende bestemming weet schrijf ik weer.
Ik ben alweer bijna een half jaar weg! De tijd gaat erg snel!
Bedankt weer voor jullie reacties en een hele dikke knuffel en kus van mij
Het duurde even maar daar ben ik weer!
Wat heb ik allemaal meegemaakt sinds een maand???
Ik heb heeeel veeeel gewandeld.
Sydney is echt een wereldstad. Er is zoveel te zien en te doen.
Daar surfen alleen de echte pro's.
Ik had daar graag nog wat langer willen blijven.
En ja, de zon schijnt eindelijk weer!
Het land is echt groot. Ik heb nu maar een glimp van het land kunnen zien.
Maar wel erg leuk om hier geweest te zijn!
Zo nu weten jullie weer waar ik uithang.
Ik had het gister al geschreven maar Remon, Tjidako en oom Albert:
Van harte gefeliciteerd!!!!!!!!
Als ik mijn volgende bestemming weet schrijf ik weer.
Ik ben alweer bijna een half jaar weg! De tijd gaat erg snel!
Bedankt weer voor jullie reacties en een hele dikke knuffel en kus van mij
03 Juli 2007 - 08:18
Eline:
Siiiiiiiiiiiiiiiiiii! Weer de eerste!!
Naja, had net een heel verhaal getypt en loopt die @^@%!^# pc vast.... Haha, en moet weer aan het werk nu...
Ben blij weer wat te lezen van je, had eigenlijk al beetje verwacht dat Azie meer je ding is dan Australie.. behalve de surferboys dan he..;-)
Je krijgt de hartelijke groeten van Piero, die is hier een weekje op bezoek!
Ik ga waarschijnlijk de 2e week van augustus naar hem toe voor 2 weken. Waarschijnlijk ben jij dan al weer in Nederland?!
Voor nu hele dikke knuffel en geniet!
Ik mis je!
KUSKUSKUSKUSKUSKUSKUSKUSKUSKUSKUSKUSKUS -
03 Juli 2007 - 17:25
Petra:
Hee Kirst, geniet nog van je laatste weekjes van je grote avontuur.
Tot heel snel,
x van ons alle 3 -
08 Juli 2007 - 20:56
Charlot:
Hey lekker wijf!
K*T K*T K*T computer!!!GRRRRR!Stuur ik je een berichtje, doet dat ding weer vaag en plaatst ie het gewoon niet.
Nou heb ik ook niet veel te schrijven want heb je net een uitgebereid 3 delig mailtje gestuurd :)
Ben overigens wel benieuwd naar surfdudes..van die gebronsde mannen met blauwe ogen en blonde wapperende krullen...ow hoe cliche hahaha.
Liep pas langs de Puur, moest aan je denken en aan je afscheid daar. Inmiddels kom je al weer bijna terug!Jeeeh!
Meissie veel plezier nog de laatste maand en doe Skippy de groeten...
dikke zoen
je nichie -
09 Juli 2007 - 10:58
Ome F:
Test -
09 Juli 2007 - 11:09
Ome F:
Hoi Kirsten,
De hele tijd deed werd het bericht wat tante Mimi en ik je wou sturen niet geplaatst, wij weten niet goed wat er aan de hand was maar Charlotte had geloof ik het zelfde probleem, nu doet 'ie het gelukkig weer.
Hoe gaat het schat, nog maar ruim 5 weken en dan ben je weer thuis, wat gaat het toch hard hè, hoe is het in Brisbane? zelf kan ik mij er niet veel meer van herinneren. Ga je trouwens nog terug naar Thailand of kom je vanuit Australië naar Holland? Het weer is hier bar en boos met momenteel behoorlijke onweer, bij jou hopelijk beter, je zal ondertussen wel 'n lekker kleurtje hebben gekregen of valt dat nog wel mee? Nou Kirsten, tante Mimi zal jou ook wel mailen denk ik, dikke kus van je arme ouwe oom. -
12 Juli 2007 - 06:40
Steef:
Is dat wat......!!!!!!!!!
Gisteren met Lex gesproken, ben je gewoon
alweer thuis!!!!!!!!
Gelukkig is alles goed gegaan, ben blij dat je er weer bent, sluit het boek
(letterlijk en figuurlijk.....?) maar weer af!!!!!
Tijd voor neven en nichten!!!!!
Yahoooooo!!!