weer in Chiang Mai! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van kirstenradelaar - WaarBenJij.nu weer in Chiang Mai! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van kirstenradelaar - WaarBenJij.nu

weer in Chiang Mai!

Blijf op de hoogte en volg

11 April 2007 | Thailand, Chiang Mai

Hallo!

Vrolijk Pasen allemaal!

Waar zijn we gebleven? Ik heb dus een aantal dagen geleden besloten om toch maar Songkran te vieren in Chiang Mai.
Hier ken ik wat mensen en dat vind ik toch wel gezellig. ( en veilig op een of andere manier)
Het is een nieuwjaarsfeest, alle budha afbeeldingen worden gereinigd en iedereen maakt elkaar nat en dat 5 dagen lang. Emmers, waterpistolen noem het maar.
Het is als het goed is het grootste feest van Thailand. Ik moet me nog gaan verdiepen in wat het precies inhoud.
Water kan ik wel gebruiken want het is heet, heet, heet!
In Vientiene heb ik nog een dag een fiets gehuurd en ben ik alle tempels die enigzins in de buurt waren gaan bezichtigen. Erg mooi en weer totaal anders dan in Thailand.
Daar ben ik in totaal 6 dagen gebleven. Als je me vraagt wat heb ik dan gedaan...
Ehh, gelezen, gewandeld, gegeten en gedronken!
Op vrijdag 6 april ben ik met de internationale Lao- Thai bus over de vriendschapsbrug naar Nong Khai net over de grens in Thailand gegaan.
Ik had nog wel wat langer willen blijven in Laos maar ik wilde nog een aantal stops maken in Thailand voordat ik naar Chiang Mai zou gaan.
In Nong Khai ( waar Charlotte ook gezeten heeft) heb ik een superguesthouse gevonden. Mut Mee ;
Aan de Mekong, heerlijk eten en erg profesioneel. Charlotte schreef er al over, maar het stond ook in de " heilige reisbijbel" en de trotter! Ik wilde eigenlijk de volgende dag weg gaan maar er was die avond live muziek en uiteindelijk bleven er 6 man over en werd het errug gezellig...Dat gebeurt me bijna altijd als ik weg wil gaan, maar gelukkig heb ik geen haast, ha, ha!
Ik was ook erg moe dus ik ben de volgende dag lekker blijven liggen tot
"laat" ( 11.00).

Die middag ontmoette ik een Nederlander, Frans. Hij woont en werkt in Bangkok en is 45 jaar.
We raakten dus aan de praat en zijn vriend Vince ( zoon van een vriend van hem, 19 jaar) zat een paar dagen in Laos en zou 's middags terugkomen.
We zijn samen gaat eten s' avonds en het bleek dat ze met een volkswagenbusje aan het reizen waren. Ik vertelde dat dat altijd een droom van mij was om met zo'n wagen door Europa te rijden.
Ik bedoelde niets met die opmerking maar ik ging even naar het toilet en toen ik terugkwam vroegen ze of ik met ze mee wilde gaan. Ze gingen ook naar Chiang Mai!
Ja, natuurlijk! Gaaf, kicken, ja!
De volgende dag zijn we weggegaan en via een ontzettend mooie route ( groen, heuvelachtig) naar Pitsanoluk gereden. Onderweg zijn we een paar keer gestopt om te eten, te plassen en te drinken maar allemaal erg relaxed. We moesten ook een keer stoppen onderweg omdat het zo hard regende, de ruitenwissers konden zoveel regen niet aan!
Frans had stoeltjes gekocht die stonden ook in de bus, maar er was ook een achterbank dus ik had alle ruimte. Ik hoefde natuurlijk niet te rijden dus ik kon lekker ontspannen naar buiten kijken en genieten!

In Pitsanoluk een hotel gevonden ( wat goedkoper was dan een guesthouse!) en daar even op de markt gelopen en wat gegeten.
De volgende dag zijn we op ons gemakje naar Chiang Mai gegaan.
Zo zie je maar, als ik eerder was gegaan had ik hun nooit ontmoet.
Omdat ik had gezegd dat ik pas 10 april aan zou komen ben ik met hun 1 nacht in hezelfde ( veels te duur maar met zwembad) hotel gebleven. Ach, voor een nachtje...
De volgende dag heb ik uitgecheckt maar ik ben wel stiekem bij het zwembad geweest de hele dag. Dat merkten ze toch niet. Ik ben weer een beetje bruin geworden. Nog niet echt veel, maar dat komt nog!!!
Frans en Vince hebben gister een dagtripje gedaan en vanmorgen hebben we samen ontbeten en hebben we afscheid genomen. Ik zit inmiddels sinds gister dus weer in Moonlightguesthouse.
De matrassen zijn dun, je hoort alles maar het is maar 150 baht...
Ik zit er aan te denken om maar een maand naar Australie te gaan . Ik vlieg 16 mei ( is dat eigenlijk plaatselijke tijd op je ticket???)
Ik wil liever 1 maand maar naar Australie en daarna nog 2 maanden in Azie ipv 1 maand. Ook ivm de kosten.
Het gaat ook al is alles zo goedkoop toch hard met mijn centjes...

Moet ik dat op het vliegveld regelen?
Weet iemand dat?
Eerst moet ik mijn visa ergens verlengen!
Ik mag maar tot 5 mei in het land blijven. Als ik het niet verleng moet ik 500 baht boete per dag betalen.
Het is alleen erg vaag hoe vaak je nu het land in mag binnen een bepaalde tijd.

Nieuwe foto's komen of vanmiddag of morgen op de site. Ben weer kabeltje vergeten...

De sosbrieven heb ik gelukkig nog niet open hoeven maken. Ik heb wel even een dipje gehad in Vientiene. Ik had toen echt geen zin om weer alles in te pakken en verder te reizen. Maar dat duurde gelukkig maar even.
De bedoeling is nu een paar dagen hier te blijven tot Songkran voorbij is en dan naar het zuiden van Thailand te gaan.
Koh Tao of Kho Pha Ngan. Maar ik weet nu dat plannen onverwacht kunnen wijzigen, maar ik wil zeker nog naar een strand.
Ik hoorde dat de badplaats vlak bij Bangkok (ik vergeet de naam HH ) erg mooi moet zijn. Het ligt maar 2 uur van Bangkok vandaan. Misschien ga ik daar wel heen. We zien het wel! Voorlopig zit ik nog even hier. Vanaf morgen kan ik toch de stad niet meer uit en word ik nat, heeeel nat!
Vince vliegt binnenkort naar Vietnam maar misschien dat ik Frans weer zie als ik een tussenstop maak in Bangkok volgende week. Misschien dat hij een tour wil maken met mij door Bangkok. Altijd leuk als iemand de stad een
beetje kent.

Ik zit inmiddels aan mijn derde dagboek. Die van Samantha en Jantiene zijn vol, ik ben nu aan die van Hettie, Serge, Nico en Steven's begonnen. Ik schrijf heel trouw elke dag een stukje. Ik ben nu al 82 dagen op reis! Ook heb ik al mijn briefjes, toegangskaartjes etc er tussen gedaan bij de juiste dag. Het is nu al leuk om alles terug te lezen.

Lieve pa, ma en Jes , zullen we morgenavond weer skypen?
Om 19.00 Ned tijd?

Hier wil ik nog naar het museum gaan en verder...??? Tussen 12 en 3 kan je gewoon niets doen. De enige mensen op straat die zo gek zijn, zijn de farangs.
Ik wil graag nog een keer naar Laos maar dan een ander seizoen. Ook wil ik naar Vietnam en Myrnamar. Ik kan het nu wel doen maar ik vind het gewoon prettiger om het rustiger aan te doen. Ik zie al zoveel elke dag en dan zit ik in dezelfde stad!

Ik ga nu lekker wat eten en ik schrijf snel weer. Dikke kus iedereen en ik mis jullie!!!!

• 11 April 2007 - 13:41

Jezusje:

It's a date! tot morruguh!

• 11 April 2007 - 20:45

Tante Mimi:

Hallo Kirsten
    Jeetje, geweldig allemaal.Ik ben blij dat alles goed met je gaat en dat je de SOS brieven nog niet nodig hebt gehad. Zo je verslag te lezen vermaak jij je prima, gewoon te gek!!!!!
    Ga zo pitten, ik hoor dat Ome Frans met Benita telefoneerd, zij heeft een laptop gekocht en wil ons emailadres weten. Nou je kunt wel nagaan hoe dat gegaan is.!! (lekkere achternaam heeft man lief ook)
    Morgen wordt het hier ook mooi weer, gelukkig niet zo heet als bij jou. Kan niet meer tegen hitte (ouwe muts je tante)
    Nou lieverd tot mailens,
    Veel liefs, ook van je arme ouwe oom.

• 12 April 2007 - 10:03

Lexje:

hoi. niggie alles zijn gangetje in Azie? Gaaf dat we kunnen mailen ik heb een tussenuurtje en hoef ff niet op al die stuiterballen te letten.Ben je nog in de koninklijke badplaats Hua Hing geweest?Bangkok blijft gaaf.Ik ga er opzeker weer naar toe misschien als 2 de huwelijksreis maar dan wel met t en c en onderweg dumpen we de bruid ha ha. Nee hoor ik doe rustig aan ,het komt allemaal wel.Dikke zoenen van thirza en che en van je ouwe oom.Hou je haaks love you.xxxxx

• 13 April 2007 - 14:06

Jantiene:

Breaking News:
    Na Amalia en Alexia hebben we nu een nieuw prinsesje: Ariane
    (dacht dat je dit belangrijke nieuws wel zou willen weten :-))

• 13 April 2007 - 22:27

A.N. Oniem:

Ja lieve Kirsten, dat wou ik jou ook mailen want dat is inderdaad lekker belangrijk, geniet voor de rest maar lekker schat maar waar blijve de foto's?
    Veel liefs

• 14 April 2007 - 08:02

X:

Lekker nieuws zeg, het is trouwens Ariaan!!!!!!

• 14 April 2007 - 19:59

Mama:

hallo lieverd,het was weer erg fijn om je te zien en te horen ook al was de verbinding erg traaaaag!!!!
    Het is zo waar mooi weer in Holland lekker zonder jas naar buiten helaas moet ik het weekend werken dus ik kan maar even van de zon genieten.(ja ja zwagert er zijn nog mensen die echt werken)
    Ik ben gisteren met Rieka naar het strand gegaan lekker gelunchd in Grand Plage en heerlijk in de zon gezeten.
    Ik had de dag daarvoor met papa en Keano slippers gekocht bij de ski hut(lekkere birkenstock met een heleboel glitters)Rieka vond ze zo leuk dat wij op ons gemak naar de ski hut zijn gelopen om voor Rieka ook een paar glitter schoenen te kopen.
    Keano zat s'avonds toen jij belde lekker te spelen met de knijperbak eerst alle knijpers er uit gooien en daarna alle knijpers er in doen een leuk spelletje hij had het in ieder geval erg naar zijn zin.Ik had het trapgat gebarricadeerd en de boven etage was kind vriendelijk gemaakt maar papa liep/kroop achter hem aan en dat vond hij erg spannend.Keano zegt nog geen woord maar meneer kan zich erg duidelijk maken wat hij wel en vooral niet wil.
    In de kinderwagen kijkt hij zijn ogen uit en er kan geen lachje af.Jullie lachten en zwaaiden tegen alles en iedereen dus dat somber kijken heeft hij duidelijk niet van zijn moeder ha ha!!!!
    Ik hoop dat je je ticket nog om kan ruilen zoals jij dat wil hebben en dat er niet te veel kosten aan verbonden zijn.
    Lief ik ga een glaasje wijn drinken en dan slapen morgen mag ik weer werken.
    Een dikke kus en veel liefs van papa en mama

• 15 April 2007 - 10:42

Tib:

He Kirtje,

Top avontuurtje weer, meid. Ben wel erg benieuwd als je naar Australië gaat en welke avonturen je daar zult beleven. Ben je ook nog van plan,als je richting het zuiden van T'land gaat,om naar Pattaya te gaan? Natuurlijk wel heel erg (kinder) hoerig en commercieel ordinair daar allemaal, maar toch leuk om je kapot te lachen bij het drinken van een lekkere koude Singha pils terwijl de Mutai-kick boxers elkaar het leven uitslaan vlak voor je neus aan de bar. Wat heb ik daar m'n ogen uitgekeken.....

Hier in Holland pleuren de mussen op z'n Rotterdams van het dak af. Niet normaal meer voor de maand april! Lekker druk op het strand i.i.g. Petra is nu competitie aan het tennissen en heeft zojuist gebeld om te zeggen dat zij haar single gewonnen heeft en jou de hartelijke groeten te doen. Heb vanochtend lekker met Loïs gefietst langs het strand, door de bossen en langs de kinderboerderij. Ze is helemaal weg (lees waus) van dieren. Haar vader vindt daar geen ene tering aan, maar ach..het is lekker weer en neem zo lekker een koude "Freddie"(het is toch al 12 uur geweest?!)
    Over 1,5 week is het alweer Opa's verjaardag (leuke naam voor een kroeg,trouwens)en gaan we dus de 26e eten in het Rosarium Wok restaurant in Westbroekpark.

Nou Kirtje, ben erg benieuwd wanneer je Down Under gaat en say hi to Skippy.

Cheers,

Tib en Peet

Smakkerd van Loïs.

• 16 April 2007 - 14:45

Mezelf:

Lieve oom Frans,

van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Maak er een mooie dag van!!
    Annet, wil jij Wilhelm voor mij feliciteren? Kus van mij!
    23 nieuwe foto's ( eindelijk...) op de site! Songkran is echt te gek!
    Water, water, water overal!!!!
    Ik hou jullie op de hoogte!

Dikke kus

• 17 April 2007 - 10:26

Mama:

wat leuk je foto's het ziet er allemaal erg relaxed uit.
    Ik zag ineens op een van de foto's mijn zwarte slippers voorbij gaan,heb inmiddels nieuwe gekocht krijg dus money van je ha ha!!!!!!
    Ik ben lekker 3 dagen vrij en dus is het slecht weer in het weekend toen het hier effe zomer was mocht ik werken en was erg druk allemaal mensen met sportblessure.
    dikke kus en geniet!!!

• 17 April 2007 - 13:16

Annet:

Dag lieverd,

Bedankt voor je kaart.
    Zal Willem voor je feliciteren.
    Je krijgt de groetjes van iedereen en een hele dikke kus.
    Vindt dat je er erg goed uitziet op de foto's, het doet je goed, je straalt helemaal.
    begin mei ga ik beginnen in rot.
    Gisteren erg dronken weer geweest in rot., en bij een vriend van me hebben ze de stekker eruit getrokken.
    Hij moest werken in de catering bij dat paas gebeuren op de darling market, een groep gasten waren aan get vechten en hij ging kijken en werd door zijn keel geschoten.
    Gisteren hebben ze euthenasie uitgevoerd, hij kon echt niks meer.

Je kaart doet me dus goed!!!!!!!!!!!!!!!! Precies wat ik nodig had.

Geloof graag dat je een ander mens bent als je terug bent, ben zelf de laatste erg verrandert, moet je nagaan wat er bij jou nu gebeurt, je komt herboren terug.

Laat snel weer wat horen, doe voorzichtig.
    Kus van Willem
    Raimond
    Bas
    en natuurlijk met een hele dikke knuffel erbij ook van mij. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 17 April 2007 - 15:42

Je Nichie:

Geweldig om mutmee zo terug te zien!En dat je ook echt die kip/kaas sandwich hebt gegeten...die waren zo lekker?Heb je eigenlijk al eens een banana pancake gegeten?Zulke lekkere pannekoeken had ik nog nooit gegeten. Overigens heb je die vent in Mutmee gezien, de eigenaar. Die was wel heel apart hoor. Tijdens gesprekken zat hij altijd op "borsthoogte" met je te praten (maar ja welke man niet?)en hij heeft ookeens gevraagd of een van de volunteers haar nagellak bij hem op wilde doen?apart apart.

Wat je visum betreft. Voor zover ik weet kun je steeds even de grens(LAOS,mYANMAR OF vIETNAM) over en dan weer voor een maand terug. Heb het dan over Thailand he, Australie heb ik geen idee van. Je zou even moeten kijken op zo'n zite van de ambassade (bij google gewoon visum intikken).Misschien vind je daar iets?

Liefie succes en veel plezier!
    Bedankt ook nog voor je mailtje, ik houd je op de hoogte ;)

dikke zoen!

• 17 April 2007 - 18:55

Jarig:

Dag Kirsten, wij hebben je kaart vandaag ontvangen (je arme ouwe oom is jarig). Hij is gezellig..... naar Damclub Den Haag gegaan en viert daar zijn verjaardag!!!
    Nee hoor geintje, je weet dat je oom een belangrijke functie bekleed in het bestuur van de zgn denktankers!Puh.

Wij hebben zijn verjaardag afgelopen vrijdag saampjes gevierd in Dordrecht. Hadden trouwens schitterend weer.
    Nou lieverd geniet ervan en ik lees met veel plezier je stukjes.

Ome Frans kijkt elke dag of iemand gereageerd heeft op je stukje, hij turft het bijna af (ha,ha,)Ik zie het al voor mij, hele grafieken ...... wie wel en niet schrijft..

Nou doeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeg!

Ren mij rot, de 1 na de ander belt voor de jarige

• 17 April 2007 - 21:33

Eline:

Christina, bedankt voor je lieve kaartje!!! Wat een leuke verassing, kom ik moe thuis van mijn werk, ligt er zo'n lieve kaart van jou! Hij heeft er iets meer dan 3 weken over gedaan, valt nog mee...toch? Ik had trouwens nooit verwacht dat je Australie zo gaan inkorten, ik zag je al helemaal voor me daar in het surfers mekka.. ;-)
    Is het gelukt met het omruilen van je ticket? Of nog niet gedaan? Een oud-collegaatje van me zit nu in Laos voor wat langere tijd en ze vindt het helemaal fantastisch hoor ik. Andrea (van het Italiaanse restaurant in Naaldwijk) is net terug uit Thailand en wil ook meteen weer terug. Snap ik, hij heeft een chickie van 26 gescoord en is zelf 58 ;-) Vallen al die jongedames echt voor die oudere West-Europese mannen of gaat het puur om geld..?

Anyway, wai ik nou echt wil weten, los van alle fantastisch culturele hoogstandjes, en forgive me voor mijn oppervlakkigheid.. : heb je nou al wel of niet gezoend daar...????? Haha, sorry, kan het niet laten..

Ik mis je hier in het Scheveningse, dit weekend was het zooooo heerlijk op het strand, ik zat bij de Wij aan een roseetje en wou dat je erbij was. David was aan het werk (die is zoals je vast al weet daar bedrijfsleider) en dat is echt een "baasje" geworden.. Verder niet heel veel spannende dingen hier, heb net 2 kiezen laten trekken dus voor mij alleen vloeibaar. Godzijdank kan ik dat wegspoelen met een wijntje ;-)

Ook kwam ik Nico even tegen bij een strandtent waar hij aan het werk was, hij kan niet wachten tot Puur weer open gaat en dat snap ik helemaal.

Genoeg slap geouewehoer voor nu, ik schenk een wijntje in en drink op je geluk, gezondheid en welbehagen!

TI VOGLIO BENE!!!
    Liefs!

• 18 April 2007 - 17:25

Tjidako En Loraine:

he kir!!......leuke foto's!!.........we zijn blij dat je het erg naar je zin heb daar!!..........kom je nog langs AMBON als je naar australie gaat???....
    Loraine is druk met haar stage bij de gemeente Amsterdam en ik werk nog steeds bij mango en escape....maar heb het echt gehad met werken en ga weer terug naar school!!
    Nah rustig aan en xjes van ons ....

• 19 April 2007 - 15:48

kus op je snuit.

• 19 April 2007 - 19:03

Jantiene:

Lieve lieve Kir,
    Dankjewel voor je kaartje! Zelfs Rich werd er helemaak week van: "die lieve schat, ik hoop dat ze het fantastisch heeft en weer veilig thuiskomt.."
    Lief van 'm he?
    Hoop je snel te spreken via skype, fijn om je stem te horen.
    xxx