In pai - Reisverslag uit Pai, Thailand van kirstenradelaar - WaarBenJij.nu In pai - Reisverslag uit Pai, Thailand van kirstenradelaar - WaarBenJij.nu

In pai

Blijf op de hoogte en volg

01 Maart 2007 | Thailand, Pai

Hallo!!! Daar ben ik weer!

Alles gaat goed. Ik zit nu in Pai, ongeveer 4 uur met de bus van Chiang Mai in de heuvels. Het is een dorp met volgens mijn boek 3,000 inwoners. Hier ben ik zaterdagmiddag aangekomen.

Ik zit in Tonsa Guest House
116 Moo 3, Wiangtai, Pai.

De reden dat ik een dag later ben vertrokken is omdat ik een eigen "afscheidsfeestje" had en ik vervolgens om 5.30 in mijn GH terug kwam...
Vrijdag heb ik de hele dag films gegekeken en toen ben ik maar zaterdagochtend vertrokken. De weg had verschrikkelijk veel bochten, dus ik heb maar een pilletje genomen voor de zekerheid...
Pai is een hippiedorp. Ik kwam hier overdag aan en dat is een verschil met 's avonds.
'S avonds zijn er eetstalletjes en zijn de restaurants en barretjes open. Ik heb nog nooit zoveel live jazz, blues en jam sessies meegemaakt als hier in Thailand. Er zijn hier ook veel touristen maar allemaal van die laid back people/ alternatieven.

Het leven is wel duurder hier. Mijn gh daarentegen is super voor 200 baht.
Ik had een visitekaartje gekregen van mijn gh in Chiang Mai. Ik heb een tweepersoonsbed met een heerlijk dekbed ( wat je ook echt nodig hebt) een eigen toilet met een eigen douche en met echt heet water. ( dat ga je waarderen). En het is rustig!
Maar het internet is drie keer zo duur als in Chiang Mai.
Daarom heb ik alleen gister snel wat foto's erop gezet en vandaag weer een verhaaltje.
Mam en pap, ik probeer jullie vandaag te bellen want alles sluit hier ook eerder
dan in de "grote stad".
Het wordt ook steeds warmer. Gelukkig zijn hier ook een aantal boekwinkels dus ik ben heel veel aan het lezen. Mijn laatste boek was de alchemist van Coelho. Ik vond het echt een fantastisch boek. Het enigste waar ik nu voor bid ( dank zij het boek)is voor een behouden terugkomst naar Nederland.
Dat is mijn enigste doel. Leef dag bij dag, geniet van alles om je heen maar ik wil heelhuids terugkomen.
Ik mis iedereen verschrikkelijk maar tot nu toe vermaak ik me wel. Ik ben wel blij dat ik gekozen heb om een lange tijd weg te gaan omdat ik me nu pas relaxed voel na een maand. Ik weet dat deze ervaring een stempel op mijn leven gaat drukken.
Maar het voelt al veel langer dan 1,5 maand.

Eergister ben ik naar een zwembad geweest om even bij te komen. Echt super!
Ik heb al heel veel mensen ontmoet die allemaal veel goede ideeen en tips hebben.
Mensen uit Israel, Duitsland, Amerika, Ierland. Ze komen echt overal vandaan!

Ik ben nu alweer aan het bedenken waar ik nu heen ga. Mijn visa verloopt over drie weken, dus ik moet dalijk ergens de grens over.
Er zijn zoveel mogelijkheden, maar wat ik ga doen is waarschijnlijk terug naar Chiang Mai en dan naar Laos.

Hier heb ik nog niet veel actiefs gedaan.
Ik heb gedacht aan een trektocht maar dat trekt me niet in Pai. Rafting kan ook niet
( rivier te laag). Je kan yoga en andere vage cursussen volgen, maar dat trekt mij ook niet. Eigenlijk moet je een scooter huren om wat van de omgeving te zien maar ik durf nog niet...
Ik ben vandaag een Nederlander uit Amsterdam tegen gekomen en die raadde me een winkel aan waar je een automatische scooter kan huren maar ook met een verzekering erbij.
En het beste advies: rij rustig!
Dus misschien binnenkort...

Oh, Lorenzo...een Italiaanse man die ik ontmoet heb in Chiang Mai op een zaterdagstapavondje. Toen heb ik hem verteld waar ik verbleef. Ik dacht die zie ik nooit meer. En ik kom dinsdagavond net 1 minuut aan bij mijn gh en vervolgens komt hij aangelopen! Toeval bestaat niet merk ik steeds vaker. Daarna heb ik een heerlijke avond gehad waarvan ik de details niet op internet ga zetten! Ha, ha!

Lieve Charlotte en Tieb, Peet en Lois een hele fijne vakantie!!!!!!

Gefeliciteerd met je huisje lieve Jantiene. Ja, Ingmar ken ik nog. Ik heb nog eens gebeld voor iemand onder een valse naam maar ik weet niet meer voor wie. Onno Bogers ken ik ook nog. Die kwam ik nog een jaar geleden tegen en hij gaf mij toen een visitekaartje om een keer af te spreken maar het is er niet meer van gekomen. De wereld is inderdaad klein.

Spruitjes eten??? Weet je wel zeker dat dat mijn weblog was want daar kan ik mij niets van herinneren. Wat gaaf dat jullie naar Thailand gaan, maar de tips moeten nog komen! Het noorden is zeer relaxed maar ik wil nog naar het midden en naar het strand!

Mam, kan je mij vertellen op wat voor dag ik ben geboren? En hoe laat?

Dat piepje van de 7-11 ( ik dacht al dat het Amerikaans moest zijn) vergeet je inderdaad nooit meer. Hier in Pai zit er een maar dat was vroeger wel anders( toen was hier echt nog niets, werd mij verteld) Dat zal best maar alles wordt anders mensen! Tja, en hier zijn ook internetcafe's. Ze moeten wel, ze zijn altijd afgeladen met farang.

Zo, ik ga lekker wat eten en wat jam muziek luisteren, boekje lezen en slapen.

Bedankt weer voor alle lieve reacties.
Het is mooi dat deze site ook als een dagboek, spreekbuis door jullie wordt gebruikt. Zo blijven we allemaal op de hoogte!!

Veel liefs
Kirsten/ Cristina

• 01 Maart 2007 - 14:44

D A N K J E W E L:

prachtig detail, die drankkaart!!

• 01 Maart 2007 - 15:39

Tas:

Oh Kir.....mijn tijd zit er al weer op!!!! Boehoe....ik vertrek over een paar uurtjes naar het koude kikkerlandje......geniet!
    Kus!

• 01 Maart 2007 - 16:07

E.:

Als ik al jouw verhalen zo hoor, moet ik ook maar eens afreizen naar Thailand.. Over afreizen gesproken, ik ben gevraagd om iets supergaafs te doen. Ik ga 3 dagen tolk-vertalen in Rome voor niemand minder dan... Courtney Kennedy... Wie?? Ja, de dochter (5e kind) van JFK, I kid you not! Ze hadden het aan Liza gevraagd maar die kan niet. God bestaat!! ;-)
    Ook gaan we dan even op de koffie bij de paus en once again, ik maak geen grapje!
    Heb net mijn ticket geboekt en vlieg over 3 weken. Plak ik even weekendje aan bij Piero en is het ook nog gratis, wat wil ik nog meer..

Geniet, dans, spring en pluk de dag lieverd! Ik ben blij dat je een beetje je draai begint te vinden.

Kus, knuffel en een aai over je bol!

Elientje

• 01 Maart 2007 - 19:51

Ome F:

Hoi Kirsten, even jouw vraag beantwoorden, je moeder weet wel precies hoe laat dat was, als je op 23 juli 1977 geboren bent is dat op 'n zaterdag, ben je in 1978 geboren dan moet dat op 'n zondag geweest zijn, dit is gwoon service van Microsoft, niet van mij hoor, je ome F is zwaar ziek, nou ja, je tante M vindt mij zoals gewoonlijk 'n aansteller maar ze mag blij zijn dat ze haar (goeie) man nog heeft. Van mijn sollicitatie als gasmeteropnemer heb ik nog niets gehoord, dat is eigenlijk maar goed ook want dan kan er net zoiets gebeuren wat in Enschede gebeurd is. Tante M moet je moeder bellen want waarschijnlijk gaan wij met z'n 4-tjes naar Italië maar dat is pas in september, uiteraard ook i.v.m mijn nieuwe baan want die is maar van mei t/m augustus. Nou lieve schat, je bent weer helemaal op de hoogte enne ff 'n vragie eet je daar elke dag pasta, weet je nog in Spanje, Tante M wat eten wij vandaag?
    Nou schat , n hele dikke kus en die tante van je die zal je ook wel mailen enne..... misschien ten overvloede, kijk uit en wees voorzichtig,
    Je arme ouwe oom F

• 01 Maart 2007 - 21:45

Mama:

hallo lieverd wat jammer dat wij elkaar mis hebben gelopen wat betreft skype ik had mij er zo op verheugd je stem weer te horen en je te zien.
    Als het te duur is om te skypen en of te bellen moet je het niet doen hoor,collect call kan altijd dat weet je.
    Wij zijn in de regen en erg koude harde wind even naar het tuincentrum geweest ik heb 2 grote bakken gekocht voor op het balkon met alles er op en eraan.Ruim kassa!!Als het morgen wat beter weer is ga ik het balkon oppimpen.
    Ik denk dat je niet voor kan stellen wat een K.weer het hier is net zo als ik mij niet kan voorstellen dat het daar warm is.(tikkie jaloers ben ik wel op je)
    Je verhalen via je mail zijn positief ik heb het gevoel dat je je nu op je gemak voelt en je westerse tempo achter je heb gelaten.
    Typisch iets voor jouw om een dag later te vertrekken naar Pai omdat je feesie wat uit gelopen is.... ha ha ik zie je al voor mij helemaal brak!!!!
    Je bent op een zaterdag ochtend geboren om 4.39 uur om precies te zijn.Waarom wil je dat weten ga je naar een waarzegster of zo?
    Ik ben het helemaal met je eens dat het allerbelangrijkste is dat ik je heelhuids de 16 augugustus in mijn armen kan sluiten!!!!
    Ik krijg wel de zenuwen jij op een scooter ik vertrouw jouw wel maar zo'n bejaarde hippie niet!!!
    Ik ga morgen de nachtdienst in voor 3 nachten daarna nog 2 dagen werken en heb dan heerlijk 2 weken vrij wat ik ga doen weet ik nog niet precies in ieder geval lekker lui en relaxen( jouw tempo dus)
    De 14 maart is Keano jarig en koop ik zo'n mooie lekkere taart voor hem.Ik houd je op de hoogte wb zijn verjaardag en zal uiteraard verslag van alle voorbereidingen maken.
    Dag lieverd ik mis je verschrikkelijk maar ik ben ook zo blij voor je dat je nu je droomreis aan het maken ben.Zorg goed voor je zelf en een hele dikke kus van papa en mama

• 01 Maart 2007 - 21:57

Betty En Willem:

Ha lieve schat,

Heb net je vorige verslag gelezen en maak daarop uit dat je je goed vermaakt en goed ontspannend bezig bent. Houden zo! Ik loop een beetje achter maar heb alles weer ingehaald met lezen.
    Het is nu 22.05 uur bij ons en voorlopig ga ik nog niet slapen want ik wacht op Charlotte die met het vliegtuig van 22.35 uur vanuit Londen naar huis komt. Het zal wel erg laat worden, enfin ik zie het wel.
    Willem en ik zijn afgelopen maandagmiddag naar de tentoonstelling "The Sixties" in het gemeentemuseum geweest. Nu als je van de titel uitgaat is naar onze mening de tentoonstelling nogal teleurstellend. Wij hadden er veel meer van verwacht dat viel dus echter tegen. Ach het was wel leuk een oude Puch,of te wel nozem brommer te zien en popart mini jurkjes van papier en plastic overgooiers. En voor de 100e keer John Lennon en Yoko Ono in bed vrede te horen verkondigen. Op film zagen we demonstraties uit de jaren zestig, platenopnames van The Beatles etc. En dat hebben we ook zo vaak al op t.v. gezien. Op kunstzinnig gebied waren oude werken van bekende kunstenaars voor de zoveelste keer weer eens van zolder gehaald bij gebrek aan beter. (mening van Willem want op dat gebied ben ik niet thuis). Jammer, radio 2 had er ook zoveel tamtam over gemaakt. Nee dan was de week van de jaren zestig op radio 2 veel en veel leuker. Oude platen van The Stones, The Beatles en van nog veel meer idolen uit die tijd passeerden de revue. Heerlijk was dat. Bij The Mama's en Papa's moet ik aan jouw mama denken, want zij had vroeger een LP van hen. Tante Mimi had een Franse plaat van Marie Laforet en als ik die hoor moet ik automatisch aan haar denken. Ik kan nog zoveel opnoemen maar dat doe ik maar niet. Je begrijpt, ik heb genoten en gezwijmeld bij het horen van voor mij bekende nummers waar ik goede en ook minder fijne herinneringen aan bewaar. Voor heel even was ik weer teenager. Kirsten, ik word oud!
    Nu lieve meid, geniet jij maar fijn van alle mooie momenten en van alle lieve mensen die je daar ontmoet.
    Een stevige omhelzing van ons.

• 01 Maart 2007 - 22:13

Betty:

Wordt zojuist (23.05 uur) door Charlotte gebeld. Haar vlucht is gecanceld, ik moet haar over een half uur terugbellen. Leuk he ?
    Je hoort nog van ons. Dikke kus.

• 02 Maart 2007 - 15:08

Betty:

Hoi,

Even een laatste bericht over Charlotte's vlucht. Vanwege een mankement aan het vliegtuig ging de terugreis gisteravond niet door. Mascha en zij hebben in Londen overnacht en vertrekken dan vandaag rond 11.50 uur. Nu hebben de twee troela's hun vliegtuig gemist en worden bovenaan de wachtlijst van de KLM geplaatst voor een eerstvolgende vlucht naar Amsterdam. Hoe laat ze nu thuis komen is nog niet bekend. Ze waren pas een half uur voor dat het vliegtuig zou vertrekken op het vliegveld aangekomen. Ja en toen konden ze niet meer mee. Hoe vind je dat ? Echt iets voor de Siamese tweeling zoals ze ook wel genoemd worden. Mascha's moeder heeft net gebeld en de twee vertrekken om 16.20 uur, ze zijn nu aan het "boarden". De schatjes worden door haar opgehaald. De rest hoor je wel van troela, je nichtje, zelf. Veel liefs.

• 04 Maart 2007 - 13:35

Nous:

Heerlijk toch dat toeval niet bestaat. Zo ook dat Onno Boogers mijn overbuurjongen is geweest roen ik klein was ;)Goed dat je ieder keer de spirit vind om een nieuw plaatsje aan te doen. Hoop niet dat je al te zwevende wordt met al die hippies daaro .. en zo wel .. dan mag je ook mijn horoscoop laten trekken :).

Tas is weer terug en ben blij om mijn zusje weer te zien. Verder leg ik aankomende week de laatste hand aan het doen van bestellingen voor mijn huisje. Ik hoop je weer een keer op skype te kunnnen spreken, heb je een hoop te vertellen!

Liefs Nous

• 04 Maart 2007 - 17:37

Mama:

Hallo lief,wat was het weer fijn om je te horen en vooral om je te zien wat een wereld uivinding de webcam de gene die dat uit gevonden heeft moet de nobel prijs krijgen!!!!Ik was bezig wakker te worden toen jij belde en was gelijk klaar wakker.Maar wij hebben elkaar gezien en gesproken heerlijk hoor.
    Ik heb je ook een mail gestuurd voor opa's verjaardag de 26 april wij willen weer net zo als vorig jaar gaan wokken in het Rosarium in het Westbroekpark.( familie graag een reactie nav mijn mail)
    Als het goed is ben je nu weer terug in CM om vandaar verder te reizen ik ben erg benieuwd of je nog naar Laos gaat.
    Dag lieverd pas goed op je zelf een dikke kus van papa en mama

• 04 Maart 2007 - 20:46

Mama:

Hoi lief daar ben ik weer maar ik had net tante Rieka aan de telefoon die al je belevenissen helaas niet kan volgen via internet(iets met de obereikbaarheid door de bergen geloof ik)
    Ik moest in iedergeval lieve groeten overbrengen en zeggen dat zij iedere dag aan je denkt!!!Met veel liefs en kusjes van tante Rieka

• 06 Maart 2007 - 18:52

Petra:

Hee schat,
    Fijn om weer wat van je te lezen.
    Wij zijn weer heelhuids thuis gekomen van vakantie. We hebben veel sneeuw gehad en ik had 2 zieken om te verzorgen. Ja allebei GRIEP! Maar gelukkig konden we toch even skieen. En hebben we ondanks de ziekten toch gelachen en gefeest!
    Ben nu weer aan het werk (avonddienst) en het is gelukkig rustig.
    Nou meid rustig aan.
    Dikke kus, Peet

• 07 Maart 2007 - 10:56

Lexje:

Hee kanjer alles goed?leuk om je verhalen te lezen dat doet je ouwe oom goed.Hier is alles rustig ik zoek rustig verder naar een huisje.joan heeft een huis gekocht in de Fuchsiastraat in de bloemenbuurt ,een leuk huissie kortom goed voor mn kids.ik blijf nog ff in de SA wonen totdat deze verkocht is heb geen haast. Hoe is het met jou Thailand is gaaf he .Ik lees je verhalen altyd en ben dan wel jaloers.Hier is het weer kutweer lekker hoor.Geniet van je reis want TIME FLIES kus LEXJE CHE THIRZA

• 07 Maart 2007 - 16:19

Steef:

Whoehaa!!!!!
    Watjes (of Tina lezeressen, whatever....)gaan naar Shakeela ,real die hards will go the Chili Peppers, 24-06 Goffert Park.
    Zo, dat moest ik ff kwijt.

Vorige week bij Disney Parijs geweest met Guilan en Anja, was erg leuk, wel een aanslag op je wallet. Zo te lezen gaat alles goed met jou, gelukkig maar!
    Zag de foto's, ik wil niet lullig doen maar die Lorenzo kan zo meedoen in the Soprano's....
    Maar goed, het gaat om het innerlijk (yeh right!!!)
    Meid, ik vind het nog steeds fantastisch van je, super en geniet!
    Liefs, Steef.

• 07 Maart 2007 - 16:40

Sjessique:

Tsssss…….Tina lezende watjes……

Ouwe, zorg jij nou maar dat je jezelf niet pijn doet tijdens het headbangen / crowdsurfen.

• 08 Maart 2007 - 11:44

Kneusje:

Hej lekkere nicht van me...

Wat een verhalen weer. Ik heb je een tijdje niet gevolgd omdat ik dus in Londen zat en het (zoals mijn moeder dus al heeft verteld)dus gepresteerd heb om mn vlucht te missen. Ik weet het ik ben een kneus...uitgebreid ontbijten en sloom doen terwijl ik over een uur op het airport moest staan (ik hoor mensen nu gewoon denken..."ow typisch Betty";)Ha!En ik ben er trots op!)
    Heb het er wel super naar mn zin gehad.

Ik dacht dat Pai zo stil en afgelegen is, maar dat heb ik dus helemaal verkeerd begrepen..
    Je wilt die data weten omdat je een lezing gaat doen he?Vriendin van mij in Thailand heeft dat ook gedaan..scheen heel erg heftig te zijn geweest en kwam iets vaags uit dat zij de reincarnatie was van haar overleden oma?!Ben benieuwd wat ze over jou zeggen.

Inmiddels volg ik 3 waarbenjij sites en is mn pause dus al weer voorbij...lieverd hoop snel weer van je te horen!

dikke kus je naieve nichtje

p.s. Steef veel plezier met je rode hete pepers...ik houd het wel bij Shakeela